Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Taugé
Taugé
Taugé
Taugé

Taugé

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Taugé
Taugé
Taugé
Taugé

Taugé is de ontkiemde mungboon. Deze boon staat ook bekend als katjang idjoe of 'groene boon'. Taugé wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. Taugé is erg lekker en gezond is. Het is ook een mooie decoratieve toevoeging aan heerlijke groentegerechten. Je kunt taugé het beste in de koelkast bewaren.

Ook wel genoemd:

Katjang idjoe
Tauge
Kiemgroente
Groene boon
Ontkiemde mungboon

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Taugé kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente altijd.

Je kunt de volgende tijden aanhouden:
Koken: 0,5 - 1 minuut
Roerbakken: 1 - 2 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Stomen: 3 - 5 minuten

Wil je de taugé rauw gebruiken? Dompel de taugé dan even onder in kokend water (5 seconden).

Taugé schoonmaken 

Het is goed om taugé voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel onder te dompelen in heet water.

Taugé is ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rauwe taugé (net als alfalfa) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.

Zo verminder je het risico:

  • Het is belangrijk om taugé voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
  • Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
  • Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Taugé kun je bijvoorbeeld rauw over de gado gado scheppen of meebakken of koken in een westers of oosters groente- of vleesgerecht. Bak en kook taugé kort dan blijft de groente lekker knapperig.

Informatie

Taugé kopen 

Zelf taugé kweken

Hoeveel weegt taugé?

Teelt en seizoen

Tip

Taugé smaak

Recepten met Taugé

Meer recepten
Oosterse sperziebonen met taugé

Oosterse sperziebonen met taugé

240gr groenten p.p.

Kruidige spruitjes met tofu

Kruidige spruitjes met tofu

225gr groenten p.p.

Bami Goreng

Bami Goreng

230gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie104 kj (25 kcal)
Vet totaal0.1 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.1 gr
Koolhydraten3.2 gr
waarvan suikers1.8 gr
Voedingsvezel1.2 gr
Eiwit2.2 gr
Zout0.02 mg
Vitamine B10.06 mg
Vitamine B20.07 mg
Nicotinezuur1 mg
Vitamine B60.02 mg
Folaat equivalenten30.8 mcg
Vitamine C8 mg
Vitamine E0.1 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Alfalfa

Alfalfa

Nu in seizoen
Groenten
Rode koolkiemen

Rode koolkiemen

Nu in seizoen
Groenten
Radijskiemen

Radijskiemen

Nu in seizoen
Groenten
Alfalfa

Alfalfa

Nu in seizoen
Groenten
Rode koolkiemen

Rode koolkiemen

Nu in seizoen
Groenten
Radijskiemen

Radijskiemen

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit