


Rode koolkiemen



De mooie rode kiemen zijn een kiemgroente, net als taugé en alfalfa. Deze kiemgroente heeft een heerlijk lichte koolsmaak en een hoge voedingswaarde. Vanwege de helder paarse kleur zijn deze kiemen zeer decoratief.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Rode koolkiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Rode koolkiemen schoonmaken
Rode koolkiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rode koolkiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om de rode koolkiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Geen rauwe kiemgroente eten: Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Rode koolkiemen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec