



Alfalfa




Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente. Een klein rauw plukje voegt nét even iets extra’s toe.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Alfalfa schoonmaken
Het is goed om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.
Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hierop letten.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Alfalfa smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec