Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Alfalfa
Alfalfa
Alfalfa
Alfalfa

Alfalfa

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Alfalfa
Alfalfa
Alfalfa
Alfalfa

Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente. Een klein rauw plukje voegt nét even iets extra’s toe.

Ook wel genoemd:

Alfalfa
Luzerne

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Alfalfa schoonmaken

Het is goed om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.

Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hierop letten.

Zo verminder je het risico:

  • Het is belangrijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
  • Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
  • Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Informatie

Alfalfa kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen 

Tip

Alfalfa smaak

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Taugé

Taugé

Nu in seizoen
Groenten
Tuinkers

Tuinkers

Nu in seizoen
Kruiden
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Taugé

Taugé

Nu in seizoen
Groenten
Tuinkers

Tuinkers

Nu in seizoen
Kruiden
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit