


Bietenkiemen



Bietenkiemen zijn een kiemgroente, net als alfalfa en taugé. Deze kiemen hebben een vrij neutrale smaak, maar een prachtige rood-paarse kleur. Ze zijn daarom zeer geschikt als garnering.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bietenkiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rauwe bietenkiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om bietenkiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Bietenkiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Bietenkiemen schoonmaken
Het is goed om de bietenkiemen voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Bietenkiemen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec