


Radijskiemen



Radijskiemen zijn een kiemgroente, net als taugé en alfalfa. Deze groenten hebben wat gemeen: de lekker pittige smaak en de hoge voedingswaarde. Radijskiemen worden gekiemd uit radijszaad. Ze hebben dezelfde pittige, licht anijsachtige smaak als radijsjes.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Radijskiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Radijskiemen schoonmaken
Radijskiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat radijskiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om de radijskiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Geen rauwe kiemgroente eten: Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Radijskiemen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec