Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 99 kcal |
Vet | 5 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 9 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Zout | 0.02 gr |
Lentegroente

315gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 mespunt geraspte citroenschil |
1 eetlepel olie |
2 lente-uitjes (bosuitjes) |
150 gram peultjes |
dille (vers of diepvries) |
1 komkommer |
Bereidingswijze
1. Schaaf een deel van de schil van de komkommer.
2. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
3. Snijd de helften in smalle repen.
4. Maak de peultjes en de lente-uitjes schoon.
5. Halveer de peultjes en snijd de uitjes in ringen.
6. Fruit de ringetjes ui in de olie zacht.
7. Voeg de peultjes en de komkommer toe met een beetje water en kook de groente in een paar minuten gaar.
8. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en dille.
Menusuggestie: Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Radijs met lente-ui en sojasaus
140gr groenten p.p.

Tomatensalade
240gr groenten p.p.

Komkommersalade met munt
300gr groenten p.p.