Lentegroente

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 mespunt geraspte citroenschil
1 eetlepel olie
2 lente-uitjes (bosuitjes)
150 gram peultjes
dille (vers of diepvries)
1 komkommer

Bereidingswijze

1. Schaaf een deel van de schil van de komkommer.
2. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
3. Snijd de helften in smalle repen.
4. Maak de peultjes en de lente-uitjes schoon.
5. Halveer de peultjes en snijd de uitjes in ringen.
6. Fruit de ringetjes ui in de olie zacht.
7. Voeg de peultjes en de komkommer toe met een beetje water en kook de groente in een paar minuten gaar.
8. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en dille.

Menusuggestie: Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
99 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
24 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten