| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 95 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 1 gr |
| Zout | 0.44 gr |
Tomatensalade

240gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| ½ eetlepel citroensap |
| 8 blaadjes basilicum |
| 5 olijven zonder pit |
| 5 tomaten |
| 1 eetlepel (olijf)olie |
Bereidingswijze
1. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
4. Schep de dressing er door.
5. Snijd de olijven in plakjes.
6. Meng de olijven door de tomaten.
Menusuggestie: Lekker met blokjes gebakken tofu en aardappel.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Tomatensalade met sardientjes
255gr groenten p.p.

Aubergine in tomatensaus
450gr groenten p.p.

Auberginesalade
335gr groenten p.p.



