Tomatensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ eetlepel citroensap
8 blaadjes basilicum
5 olijven zonder pit
5 tomaten
1 eetlepel (olijf)olie

Bereidingswijze

1. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
4. Schep de dressing er door.
5. Snijd de olijven in plakjes.
6. Meng de olijven door de tomaten.

Menusuggestie: Lekker met blokjes gebakken tofu en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
95 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
439 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!