| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 97 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 2 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 7 gr |
| Zout | 0.11 gr |
Broccoli met sinaasappeldressing

205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel olie |
| ½ sjalotje |
| 400 gram broccoli |
| mespunt mosterdpoeder |
| 1 sinaasappel |
Bereidingswijze
1. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
3. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
4. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
6. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
7. Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccolisalade met granaatappelpitjes
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Griekse broccoli
415gr groenten p.p.

Broccolischotel met couscous
370gr groenten p.p.


