| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 187 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 23 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 8 gr |
| Zout | 0.05 gr |
Doperwtensalade

215gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| bonenkruid |
| 1 sjalot |
| 1 eetlepel (olijf)olie |
| 1 kg verse doperwten of 400 gram diepvries doperwten |
| 1-2 eetlepel azijn |
Bereidingswijze
1. Dop de doperwten en kook ze in weinig water in 5-10 minuten gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
3. Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
4. Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, azijn en wat peper toe. Meng dit door de doperwten en laat het afkoelen.
Menusuggestie: Lekker met pijnboompitten, wat pesto en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Doperwtjes met gember
220gr groenten p.p.

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
275gr groenten p.p.



