Doperwtensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

bonenkruid
1 sjalot
1 eetlepel (olijf)olie
1 kg verse doperwten of 400 gram diepvries doperwten
1-2 eetlepel azijn

Bereidingswijze

1. Dop de doperwten en kook ze in weinig water in 5-10 minuten gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
3. Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
4. Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, azijn en wat peper toe. Meng dit door de doperwten en laat het afkoelen.

Menusuggestie: Lekker met pijnboompitten, wat pesto en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
187 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
51 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten