Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram doperwten (diepvries)
½ citroen
1 eetlepel olie
250 gram postelein
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
1 rode ui

Bereidingswijze

1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
3. Schil de gember en rasp het.
4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Menusuggestie: Lekker met een ribkarbonade en aardappelen. 

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
176 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
93 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!