| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 176 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 20 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 8 gr |
| Zout | 0.09 gr |
Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

275gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 gram doperwten (diepvries) |
| ½ citroen |
| 1 eetlepel olie |
| 250 gram postelein |
| stukje gemberwortel (grootte van ½ duim) |
| 1 rode ui |
Bereidingswijze
1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
3. Schil de gember en rasp het.
4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
Menusuggestie: Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtjes met gember
220gr groenten p.p.

Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Doperwtensalade
215gr groenten p.p.




