| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 238 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 37 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 12 gr |
| Zout | 0.03 gr |
Doperwtjes met gember

220gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 bolletje gember op siroop |
| ½ eetlepel olie |
| 1 eetlepel gembersiroop |
| 400 gram doperwtjes (vers of diepvries) |
| 1 bosuitje |
Bereidingswijze
1. Snijd de gember heel fijn.
2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
3. Fruit de ui in de olie zacht.
4. Bak de gember even mee.
5. Voeg de doperwtjes toe met de gembersiroop en een paar lepels water. Smoor de doperwten in een paar minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met een omelet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
275gr groenten p.p.

Doperwtensalade
215gr groenten p.p.

Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.


