Doperwtjes met gember

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 bolletje gember op siroop
½ eetlepel olie
1 eetlepel gembersiroop
400 gram doperwtjes (vers of diepvries)
1 bosuitje

Bereidingswijze

1. Snijd de gember heel fijn.
2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
3. Fruit de ui in de olie zacht.
4. Bak de gember even mee.
5. Voeg de doperwtjes toe met de gembersiroop en een paar lepels water. Smoor de doperwten in een paar minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met een rundervink en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
238 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
34 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!