| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 565 kcal |
| Vet | 14 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 67 gr |
| waarvan suikers | 20 gr |
| Voedingsvezels | 14 gr |
| Eiwitten | 36 gr |
| Zout | 0.6 gr |
Maaltijdsalade met andijvie van Simone's Kitchen

585gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 krop andijvie schoongemaakt en in reepjes |
| 1 komkommer zaadlijsten verwijderd en in reepjes (maak met de zaadlijsten bijvoorbeeld lekker komkommerwater!) |
| 1 bosje radijs in plakjes |
| 1 rood bietje (rauw) geraspt |
| 1 appel met schil (gewassen) in blokjes |
| 200 gr kipfilet |
| 500 gr krieltjes |
| eventueel: handje ongezouten nootjes voor erover |
| Dressing: |
| 2 el olijfolie |
| 1 el appelciderazijn |
| 1 tl mosterd |
| 1 tl honing |
Bereidingswijze
Wist je dat je voor een salade niet altijd sla nodig hebt? Je kunt ook prima andijvie gebruiken als basis! Dat dacht Simone's Kitchen ook. Zij bedacht deze heerlijke maaltijdsalade met andijvie, kip een krieltjes. Simpel, snel klaar te maken en o zo lekker!
- Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten.
- Breng een steelpan met water aan de kook en pocheer hierin de kipfilet voor ongeveer 10 minuten of tot de kip gaar is. Laat afkoelen en trek daarna met twee vorken uit elkaar.
- Meng alle groentes door elkaar en voeg de kip toe.
- Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer deze met de salade en de gekookte aardappeltjes.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.
Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Maaltijdsalade met sperziebonen
215gr groenten p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade
615gr groenten p.p.

Gevulde aardappel met andijviesalade
200gr groenten p.p.




