Zondag: Maaltijdsalade met andijvie van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 krop andijvie schoongemaakt en in reepjes
1 komkommer zaadlijsten verwijderd en in reepjes (maak met de zaadlijsten bijvoorbeeld lekker komkommerwater!)
1 bosje radijs in plakjes
1 rood bietje (rauw) geraspt
1 appel met schil (gewassen) in blokjes
200 gr kipfilet
500 gr krieltjes
eventueel: handje ongezouten nootjes voor erover
Dressing:
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn
1 tl mosterd
1 tl honing

Bereidingswijze

Wist je dat je voor een salade niet altijd sla nodig hebt? Je kunt ook prima andijvie gebruiken als basis! Dat dacht Simone's Kitchen ook. Zij bedacht deze heerlijke maaltijdsalade met andijvie, kip een krieltjes. Simpel, snel klaar te maken en o zo lekker! 

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Breng een steelpan met water aan de kook en pocheer hierin de kipfilet voor ongeveer 10 minuten of tot de kip gaar is. Laat afkoelen en trek daarna met twee vorken uit elkaar.
  3. Meng alle groentes door elkaar en voeg de kip toe.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer deze met de salade en de gekookte aardappeltjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
565 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
36 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
0.6 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten