Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Maaltijdsalade met andijvie van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Maaltijdsalade met andijvie van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

585gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 krop andijvie schoongemaakt en in reepjes
1 komkommer zaadlijsten verwijderd en in reepjes (maak met de zaadlijsten bijvoorbeeld lekker komkommerwater!)
1 bosje radijs in plakjes
1 rood bietje (rauw) geraspt
1 appel met schil (gewassen) in blokjes
200 gr kipfilet
500 gr krieltjes
eventueel: handje ongezouten nootjes voor erover
Dressing:
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn
1 tl mosterd
1 tl honing

Bereidingswijze

Wist je dat je voor een salade niet altijd sla nodig hebt? Je kunt ook prima andijvie gebruiken als basis! Dat dacht Simone's Kitchen ook. Zij bedacht deze heerlijke maaltijdsalade met andijvie, kip een krieltjes. Simpel, snel klaar te maken en o zo lekker! 

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten.
  2. Breng een steelpan met water aan de kook en pocheer hierin de kipfilet voor ongeveer 10 minuten of tot de kip gaar is. Laat afkoelen en trek daarna met twee vorken uit elkaar.
  3. Meng alle groentes door elkaar en voeg de kip toe.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer deze met de salade en de gekookte aardappeltjes.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 4.

Let op: dit recept is voor één volwassene en één kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie565 kcal
Vet14 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten67 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels14 gr
Eiwitten36 gr
Zout0.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Maaltijdsalade met sperziebonen

Maaltijdsalade met sperziebonen

215gr groenten p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade

Rode bietenburgers met andijviesalade

615gr groenten p.p.

Gevulde aardappel met andijviesalade

Gevulde aardappel met andijviesalade

200gr groenten p.p.

Meer recepten