Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Rode bietenburgers met andijviesalade

Lunch
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Rode bietenburgers met andijviesalade
Met seizoensproducten

615gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

200 gram gare rode bieten
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
25 gram walnoten
2 eetlepels havermout
peper
1 eetlepel tahin -sesampasta- zonder zout
azijn
1 kropje andijvie
1 kropje radicchio
2 volkorenbroodjes

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten en snijd ze in stukken.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Fruit de sjalot in 1 eetlepel olie glazig. Bak het komijnzaad mee en pers er een half teentje knoflook boven uit.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  5. Pureer de rode bieten met de sjalot, een flinke lepel kikkererwten en de walnoten grof. Voeg eventueel wat havermout toe om een stevige massa te krijgen. Maak op smaak met peper en de tahin.
  6. Vorm er 4 burgers van en laat ze afgedekt 20 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, azijn, 1 eetlepel water, een half uitgeperst teentje knoflook en peper.
  8. Maak de andijvie en de radicchio schoon en snijd in repen. Meng de rest van de kikkererwten en de dressing erdoor.
  9. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de bietenburgers in ca. 5 minuten heet en lichtbruin.
  10. Snijd de broodjes open en beleg ze met wat andijvie en een burger. Geef de andere burgers en de salade erbij.

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie630 kcal
Vet35 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten50 gr
waarvan suikers8 gr
Voedingsvezels20 gr
Eiwitten20 gr
Zout1.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Radicchio

Radicchio

Groenten
Koelkast
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Radicchio

Radicchio

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Burger met paprikasalade

Burger met paprikasalade

210gr groenten p.p.

Mini champignonburgers

Mini champignonburgers

155gr groenten p.p.

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

300gr groenten p.p.

Meer recepten