Recepten Rode bietenburgers met andijviesalade
Rode bietenburgers met andijviesalade
Per Persoon
615 gram groenten
Boodschappenlijst
200 gram gare rode bieten
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
25 gram walnoten
2 eetlepels havermout
peper
1 eetlepel tahin -sesampasta- zonder zout
azijn
1 kropje andijvie
1 kropje radicchio
2 volkorenbroodjes
Bereidingswijze
- Schil de bieten en snijd ze in stukken.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in 1 eetlepel olie glazig. Bak het komijnzaad mee en pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Pureer de rode bieten met de sjalot, een flinke lepel kikkererwten en de walnoten grof. Voeg eventueel wat havermout toe om een stevige massa te krijgen. Maak op smaak met peper en de tahin.
- Vorm er 4 burgers van en laat ze afgedekt 20 minuten in de koelkast opstijven.
- Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, azijn, 1 eetlepel water, een half uitgeperst teentje knoflook en peper.
- Maak de andijvie en de radicchio schoon en snijd in repen. Meng de rest van de kikkererwten en de dressing erdoor.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de bietenburgers in ca. 5 minuten heet en lichtbruin.
- Snijd de broodjes open en beleg ze met wat andijvie en een burger. Geef de andere burgers en de salade erbij.
Bron: Voedingscentrum.
Voedingswaarde per persoon