| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 380 kcal |
| Vet | 18 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 35 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 14 gr |
| Zout | 0.82 gr |
Mini champignonburgers

155gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 g champignons |
| 1 ui |
| 1 teentje knoflook |
| peper |
| 1 eetlepel paneermeel |
| 2 blaadjes bataviasla |
| 1/2 theelepel grove mosterd |
| 1 eetlepel magere kwark |
| 4 mini-volkorenbroodjes |
| 1 sneetje oud volkorenbrood |
| 2 eetlepels olie |
| 25 g ongezouten cashewnoten |
Bereidingswijze
1. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
2. Snijd de ui in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes. Pers het teentje knoflook erboven uit.
3. Maal de champignons in een keukenmachine grof. Doe de champignons bij de ui en knoflook in de pan en bak ze enkele minuten op een hoog vuur al omscheppend mee.
4. Doe het champignonmengsel in een zeef boven een kom en laat het geheel uitlekken en afkoelen.
5. Verkruimel de boterham.
6. Hak de cashewnoten fijn.
7. Voeg de broodkruimels, kwark, mosterd, gehakte cashewnoten, vers gemalen peper en paneermeel toe aan het champignonmengsel.
8. Maak van het mengsel met de hand 4 kleine platte burgers.
10. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de champignonburgers aan beide kanten mooi bruin.
11. Was de sla.
12. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met een blaadje sla en leg er de burgers op. Garneer met plakjes gebakken champignon. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bonte paprikachutney op toast
240gr groenten p.p.

Bruschetta met radicchio en rucola
175gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen
115gr groenten p.p.



