Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Mini champignonburgers

Lunch
2 pers
10 - 20 min
Mini champignonburgers
Met seizoensproducten

155gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

200 g champignons
1 ui
1 teentje knoflook
peper
1 eetlepel paneermeel
2 blaadjes bataviasla
1/2 theelepel grove mosterd
1 eetlepel magere kwark
4 mini-volkorenbroodjes
1 sneetje oud volkorenbrood
2 eetlepels olie
25 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. 
2. Snijd de ui in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes. Pers het teentje knoflook erboven uit.
3. Maal de champignons in een keukenmachine grof. Doe de champignons bij de ui en knoflook in de pan en bak ze enkele minuten op een hoog vuur al omscheppend mee.
4. Doe het champignonmengsel in een zeef boven een kom en laat het geheel uitlekken en afkoelen.
5. Verkruimel de boterham.
6. Hak de cashewnoten fijn.
7. Voeg de broodkruimels, kwark, mosterd, gehakte cashewnoten, vers gemalen peper en paneermeel toe aan het champignonmengsel.
8. Maak van het mengsel met de hand 4 kleine platte burgers.
10. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de champignonburgers aan beide kanten mooi bruin.
11. Was de sla.
12. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met een blaadje sla en leg er de burgers op. Garneer met plakjes gebakken champignon. Eet smakelijk! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie380 kcal
Vet18 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten35 gr
waarvan suikers5 gr
Voedingsvezels8 gr
Eiwitten14 gr
Zout0.82 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Bataviasla

Bataviasla

Groenten
Koelkast
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Bataviasla

Bataviasla

Groenten
Koelkast
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bonte paprikachutney op toast

Bonte paprikachutney op toast

240gr groenten p.p.

Bruschetta met radicchio en rucola

Bruschetta met radicchio en rucola

175gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen

Volkoren wraps met paddenstoelen

115gr groenten p.p.

Meer recepten