Burger met paprikasalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 uien
15 gram verse munt
1 paprika punto
1 eetlepel olijfolie
2 volkorenbroodjes
peper
1 tomaat
200 g mager rundergehakt
50 g verse geitenkaas

Bereidingswijze

1. Snipper 1 ui zeer fijn. Snijd de tweede in flinterdunne ringen en duw ze los.
2. Pluk de muntblaadjes af. Snijd de helft zeer fijn.
3. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in vierkantjes.
4. Snijd de tomaat zo fijn, dat je het kunt gebruiken als een tomatendressing.
5. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, fijngesneden munt, verkruimelde geitenkaas en vers gemalen peper naar smaak. Vorm er 2 platte burgers van. Kwast ze in met wat olijfolie.
6. Verhit een grillpan droog voor en rooster hierin de burgers bruin en bijna gaar in 5-6 minuten aan iedere kant.
7. Snijd de broodjes open en rooster ze in de pan aan beide kanten 1 minuut, zodat ze warm worden en roosterstreepjes krijgen.
8. Meng de paprika met uiringen, muntblaadjes en tomatendressing.
9. Beleg de broodjes met paprikasalade en een burger. Leg de broodkapjes er op. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
460 kcal
Vet
22 gram
Eiwit
31 gram
Waarvan verzadigd
9 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
1710 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!