Recepten Gevulde aardappel met andijviesalade
Gevulde aardappel met andijviesalade
Per Persoon
200 gram groenten
Boodschappenlijst
4 grote aardappelen
1 (oude) volkoren boterham zonder korst
½ blik tomatenblokjes zonder zout
4 takjes peterselie
1 kleine ui
150 gram rundergehakt
1 theelepel gehaktkruiden zonder zout
200 gram diepvries doperwten
1 struikje andijvie
1 eetlepel olijfolie
azijn
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
- Week het brood in ca. 2 eetlepels tomatenblokjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Pel de ui en snijd hem heel fijn.
- Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, het geweekte brood en de gehaktkruiden door.
- Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
- Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
- Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- Was de andijvie en snijd het struikje in smalle repen.
- Maak een dressing van de olie, azijn, en de mosterd.
- Meng de dressing door de andijvie en de doperwtjes en geef de salade bij de gevulde aardappelen.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon