Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde aardappel met andijviesalade

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Gevulde aardappel met andijviesalade
Met seizoensproducten

200gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

4 grote aardappelen
1 (oude) volkoren boterham zonder korst
½ blik tomatenblokjes zonder zout
4 takjes peterselie
1 kleine ui
150 gram rundergehakt
1 theelepel gehaktkruiden zonder zout
200 gram diepvries doperwten
1 struikje andijvie
1 eetlepel olijfolie
azijn
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
  3. Week het brood in ca. 2 eetlepels tomatenblokjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  6. Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, het geweekte brood en de gehaktkruiden door.
  7. Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
  8. Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  9. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
  10. Was de andijvie en snijd het struikje in smalle repen.
  11. Maak een dressing van de olie, azijn, en de mosterd.
  12. Meng de dressing door de andijvie en de doperwtjes en geef de salade bij de gevulde aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie500 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten55 gr
waarvan suikers7 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten25 gr
Zout0.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Andijviesalade met kruidencroutons

Andijviesalade met kruidencroutons

350gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

355gr groenten p.p.

Andijvie geroerbakt met kummel

Andijvie geroerbakt met kummel

235gr groenten p.p.

Meer recepten