| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 500 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 55 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0.6 gr |
Gevulde aardappel met andijviesalade
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 4 grote aardappelen |
| 1 (oude) volkoren boterham zonder korst |
| ½ blik tomatenblokjes zonder zout |
| 4 takjes peterselie |
| 1 kleine ui |
| 150 gram rundergehakt |
| 1 theelepel gehaktkruiden zonder zout |
| 200 gram diepvries doperwten |
| 1 struikje andijvie |
| 1 eetlepel olijfolie |
| azijn |
| 1 theelepel mosterd |
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
- Week het brood in ca. 2 eetlepels tomatenblokjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Pel de ui en snijd hem heel fijn.
- Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, het geweekte brood en de gehaktkruiden door.
- Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
- Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
- Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- Was de andijvie en snijd het struikje in smalle repen.
- Maak een dressing van de olie, azijn, en de mosterd.
- Meng de dressing door de andijvie en de doperwtjes en geef de salade bij de gevulde aardappelen.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andijviesalade met kruidencroutons
350gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Andijvie geroerbakt met kummel
235gr groenten p.p.





