Gevulde aardappel met andijviesalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 grote aardappelen
1 (oude) volkoren boterham zonder korst
½ blik tomatenblokjes zonder zout
4 takjes peterselie
1 kleine ui
150 gram rundergehakt
1 theelepel gehaktkruiden zonder zout
200 gram diepvries doperwten
1 struikje andijvie
1 eetlepel olijfolie
azijn
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
  3. Week het brood in ca. 2 eetlepels tomatenblokjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Pel de ui en snijd hem heel fijn.
  6. Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, het geweekte brood en de gehaktkruiden door.
  7. Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
  8. Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  9. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
  10. Was de andijvie en snijd het struikje in smalle repen.
  11. Maak een dressing van de olie, azijn, en de mosterd.
  12. Meng de dressing door de andijvie en de doperwtjes en geef de salade bij de gevulde aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
500 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0.6 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten