Andijviesalade met kruidencroutons

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel oregano
1 bosje radijs
2 sneetjes bruin of volkorenbrood
6 sprieten bieslook
1 theelepel honing
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
azijn
1 struikje andijvie

Bereidingswijze

1. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
2. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
4. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Laat de croutons afkoelen.
6. Maak de andijvie en de radijs schoon.
7. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
8. Klop een dressing van de overgebleven lepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn, de honing en wat peper.
9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.

Menusuggestie: Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
199 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
397 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!