Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 199 kcal |
Vet | 11 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 17 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 5 gr |
Zout | 0.4 gr |
Andijviesalade met kruidencroutons

350gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 theelepel oregano |
1 bosje radijs |
2 sneetjes bruin of volkorenbrood |
6 sprieten bieslook |
1 theelepel honing |
1 teentje knoflook |
2 eetlepels olijfolie |
azijn |
1 struikje andijvie |
Bereidingswijze
1. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
2. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
4. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Laat de croutons afkoelen.
6. Maak de andijvie en de radijs schoon.
7. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
8. Klop een dressing van de overgebleven lepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn, de honing en wat peper.
9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.
Menusuggestie: Lekker met gekookt ei en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietensalade met rucola en geitenkaas
225gr groenten p.p.

Bloemkool met ui en paprika
410gr groenten p.p.

Raapsteeltjessalade
180gr groenten p.p.