Bloemkool met ui en paprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

1/2 bloemkool
1 kleine ui
2 eetlepels vloeibare margarine
1/2 rode paprika
1/2 theelepel tijm
peper

Bereidingswijze

1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
2. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes.
3. Pel en snipper de ui.
4. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de ui enkele minuten zachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, tijm en 1 dl water toe.
5. Laat de groenten in gesloten pan in ca. 15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toe om.
6. Breng op smaak met vers gemalen peper. Smakelijk eten! 

 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
70 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten