Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 180 kcal |
Vet | 9 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 13 gr |
waarvan suikers | 11 gr |
Voedingsvezels | 9 gr |
Eiwitten | 7 gr |
Zout | 0.07 gr |
Bloemkool met ui en paprika

410gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1/2 | bloemkool |
1 | kleine ui |
2 eetlepels | vloeibare margarine |
1/2 | rode paprika |
1/2 theelepel | tijm |
snufje | peper |
Bereidingswijze
1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
2. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes.
3. Pel en snipper de ui.
4. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de ui enkele minuten zachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, tijm en 1 dl water toe.
5. Laat de groenten in gesloten pan in ca. 15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toe om.
6. Breng op smaak met vers gemalen peper. Smakelijk eten!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
CO₂ uitstoot per ingrediënt
Per ingrediënt is de CO₂ uitstoot berekend. Op basis daarvan kun je duurzamere keuzes maken in wat je gaat koken.
CO₂ uitstoot: 0.8 g
Dit recept bevat mogelijk meer ingrediënten dan in dit diagram getoond wordt
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
360gr groenten p.p.

Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham
145gr groenten p.p.