

Akkerpaddenstoel


De akkerpaddenstoel wordt ook wel anijschampignon genoemd vanwege de anijsachtige smaak en geur. Het is één van de grootste eetbare paddenstoelsoorten die er bestaan. De kleur van de hoed is lichtgeel. De steel is langer dan de steel van de witte champignon en de hoed kleiner maar hoger.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd na het schoonmaken het onderste deel van het steeltje af, waarna de paddenstoel in plakjes of kwarten kan worden gesneden.
Let op: kook ze niet te lang, anders verdwijnt de typische anijssmaak, dat is zonde!
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Akkerpaddenstoel schoonmaken
Je kunt akkerpaddenstoelen met een champignonborsteltje of met een keukenpapiertje schoonmaken.
Informatie
Teelt
Tip
Akkerpaddenstoel smaak
Recepten met Akkerpaddenstoel
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec