

Amandelpaddenstoel


Bijzonder is de kenmerkende amandelsmaak en aroma. De amandelpaddenstoel heeft een karakteristieke vorm, het lijkt op een grillig gevormde champignon. De hoed is bruin en de steel is wit van kleur en dikker en langer dan die van de champignon. Het vruchtvlees is stevig. Een heerlijke paddenstoel voor in bijvoorbeeld soep, salade, vlees- en visgerechten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd na het schoonmaken de onderkant van het steeltje en snijd de paddenstoelen daarna in plakjes of in vieren. Kleine exemplaren kun je ook heel laten.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Amandelpaddenstoel schoonmaken
Maak de amandelpaddenstoelen schoon met een vochtig keukenpapiertje of een champignonborstel. Doe dit pas vlak voor bereiding.
Je maakt paddenstoelen droog schoon. Als je ze in water legt, dan zuigen ze zich vol. Dat water laten ze bij het bereiden weer los en daarmee gaat wat van de smaak verloren.
Informatie
Teelt
Tip
Amandelpaddenstoel smaak
Recepten met Amandelpaddenstoel
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec