


Zwarte trompet (Hoorn des overvloeds)



De zwarte trompet bestaat uit mild geurig vruchtvlees. De zwarte trompet heeft een licht gepeperde smaak. Deze wilde paddenstoel lijkt nog het meest op een ‘cantharel in de rouw’. De Hoorn des overvloeds is donkergrijs tot diepzwart van kleur. De paddenstoel heeft een trechtervormige hoed met rafelige, iets omgekrulde randen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Zwarte trompet (Hoorn des overvloeds) schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Tip
Zwarte trompet (Hoorn des overvloeds) smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec