


Paarse ridderzwam



De naam heeft de Paarse Ridderzwam te danken aan zijn paarse kleur die voornamelijk op de steel te zien is. Op de stelen kan paarse schimmelpluis voorkomen. Dit is een typische eigenschap van de Paarse Ridderzwam. Dit pluis heeft te maken met de bodemgesteldheid. Als de voedingsbodem schraal wordt/is vormt deze eetbare pluis zich.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. Let op: De paarse ridderzwam mag NIET rauw verwerkt worden.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Paarse ridderzwam schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Teelt
Tip
Paarse ridderzwam smaak
Recepten met Paarse ridderzwam
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec