Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Beukenzwam (Shimeji)
Beukenzwam (Shimeji)
Beukenzwam (Shimeji)

Beukenzwam (Shimeji)

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Beukenzwam (Shimeji)
Beukenzwam (Shimeji)
Beukenzwam (Shimeji)

De beukenzwam (Shimeji) is eigenlijk een verzamelnaam voor wel 20 soorten paddenstoelen. In Nederland zien we alleen de witte en bruine variant. Deze beukenzwammen hebben een nootachtige smaak en een stevige textuur. Je kunt zowel de dunne stengel als het halfronde hoedje eten.

Ook wel genoemd:

Paddenstoel
Paddenstoelen
Beukenzwam
Beukenzwammen
Shhimeji

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

De paddenstoelen snijd je los van de bodem. De bodem kun je weggooien. Eet de paddenstoel niet rauw.

Snijd voor gebruik eerst een klein stukje van de onderkant af.

De beukenzwam kan in z’n geheel bereid worden. Kook, bak of smoor ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang, dan verliezen ze hun stevigheid en smaak.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Informatie

Beukenzwam (Shimeji) kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen

Tip

Beukenzwam (Shimeji) smaak

Recepten met Beukenzwam (Shimeji)

Meer recepten
Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

330gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen

Volkoren wraps met paddenstoelen

115gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie75 kj (18 kcal)
Vet totaal0.5 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.5 gr
Koolhydraten0.4 gr
waarvan suikers0.2 gr
Voedingsvezel1.5 gr
Eiwit2.3 gr
Zout0.01 mg
Vitamine B10.07 mg
Vitamine B20.3 mg
Nicotinezuur4 mg
Vitamine B60.12 mg
Folaat equivalenten44 mcg
Vitamine C4 mg
Vitamine E0.1 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Nu in seizoen
Groenten
Schapevoetje (Gele stekelzwam)

Schapevoetje (Gele stekelzwam)

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Japanse Bundelzwam (Nameko)

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Nu in seizoen
Groenten
Schapevoetje (Gele stekelzwam)

Schapevoetje (Gele stekelzwam)

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit