


Beukenzwam (Shimeji)



De beukenzwam (Shimeji) is eigenlijk een verzamelnaam voor wel 20 soorten paddenstoelen. In Nederland zien we alleen de witte en bruine variant. Deze beukenzwammen hebben een nootachtige smaak en een stevige textuur. Je kunt zowel de dunne stengel als het halfronde hoedje eten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De paddenstoelen snijd je los van de bodem. De bodem kun je weggooien. Eet de paddenstoel niet rauw.
Snijd voor gebruik eerst een klein stukje van de onderkant af.
De beukenzwam kan in z’n geheel bereid worden. Kook, bak of smoor ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang, dan verliezen ze hun stevigheid en smaak.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Beukenzwam (Shimeji) smaak
Recepten met Beukenzwam (Shimeji)
Meer recepten
Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen
330gr groenten p.p.

Volkoren wraps met paddenstoelen
115gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 75 kj (18 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 0.4 gr |
waarvan suikers | 0.2 gr |
Voedingsvezel | 1.5 gr |
Eiwit | 2.3 gr |
Zout | 0.01 mg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.3 mg |
Nicotinezuur | 4 mg |
Vitamine B6 | 0.12 mg |
Folaat equivalenten | 44 mcg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec