Zondag: Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 stronken broccoli in roosjes verdeeld en stronken in kleine stukjes gesneden
250 g gemengde paddenstoelen in stukjes gesneden
2 uien gesnipperd
2 el olijfolie
Peper
1 kg aardappelen geschild en in blokjes gesneden
Voor de Romesco saus:
200 g gegrilde paprika
100 g geroosterde ongezouten amandelen
10 g verse peterselie
2 el tomatenpuree
2 1/2 el appelciderazijn
120 ml bouillon met minder zout
1/2 tl knoflook
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Indien nodig water om iets te verdunnen

Bereidingswijze

Romesco saus is een lichtpittige Spaanse saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren, zoals gegrilde groenten of vis. In dit recept van Simone's Kitchen wordt het gecombineerd met broccoli, paddenstoelen en aardappel. Weer eens iets anders!

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de broccoli over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
2. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar.
3. Bak de ui en de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin en gaar.
4. Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen. Draai dit glad en proef of er nog extra peper nodig is. Is de saus te dik naar je smaak voeg dan nog iets water toe en mix het goed tot een glad geheel.
5. Serveer de broccoli met de paddenstoelen, gekookte aardappels en ui en geef de saus erbij.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
540 kcal
Vet
21 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
16 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
0.6 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten