| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 540 kcal |
| Vet | 21 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 60 gr |
| waarvan suikers | 12 gr |
| Voedingsvezels | 16 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0.6 gr |
Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

330gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 2 stronken broccoli in roosjes verdeeld en stronken in kleine stukjes gesneden |
| 250 g gemengde paddenstoelen in stukjes gesneden |
| 2 uien gesnipperd |
| 2 el olijfolie |
| Peper |
| 1 kg aardappelen geschild en in blokjes gesneden |
| Voor de Romesco saus: |
| 200 g gegrilde paprika |
| 100 g geroosterde ongezouten amandelen |
| 10 g verse peterselie |
| 2 el tomatenpuree |
| 2 1/2 el appelciderazijn |
| 120 ml bouillon met minder zout |
| 1/2 tl knoflook |
| 1/2 tl gerookte paprikapoeder |
| 1/2 tl cayennepeper |
| Indien nodig water om iets te verdunnen |
Bereidingswijze
Romesco saus is een lichtpittige Spaanse saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren, zoals gegrilde groenten of vis. In dit recept van Simone's Kitchen wordt het gecombineerd met broccoli, paddenstoelen en aardappel. Weer eens iets anders!
1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de broccoli over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
2. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar.
3. Bak de ui en de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin en gaar.
4. Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen. Draai dit glad en proef of er nog extra peper nodig is. Is de saus te dik naar je smaak voeg dan nog iets water toe en mix het goed tot een glad geheel.
5. Serveer de broccoli met de paddenstoelen, gekookte aardappels en ui en geef de saus erbij.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Spaanse asperges
300gr groenten p.p.

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika
110gr groenten p.p.

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen
375gr groenten p.p.









