Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

330gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 stronken broccoli in roosjes verdeeld en stronken in kleine stukjes gesneden
250 g gemengde paddenstoelen in stukjes gesneden
2 uien gesnipperd
2 el olijfolie
Peper
1 kg aardappelen geschild en in blokjes gesneden
Voor de Romesco saus:
200 g gegrilde paprika
100 g geroosterde ongezouten amandelen
10 g verse peterselie
2 el tomatenpuree
2 1/2 el appelciderazijn
120 ml bouillon met minder zout
1/2 tl knoflook
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Indien nodig water om iets te verdunnen

Bereidingswijze

Romesco saus is een lichtpittige Spaanse saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren, zoals gegrilde groenten of vis. In dit recept van Simone's Kitchen wordt het gecombineerd met broccoli, paddenstoelen en aardappel. Weer eens iets anders!

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verdeel de broccoli over een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar.
2. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar.
3. Bak de ui en de paddenstoelen in een koekenpan tot goudbruin en gaar.
4. Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar in een blender te doen. Draai dit glad en proef of er nog extra peper nodig is. Is de saus te dik naar je smaak voeg dan nog iets water toe en mix het goed tot een glad geheel.
5. Serveer de broccoli met de paddenstoelen, gekookte aardappels en ui en geef de saus erbij.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie540 kcal
Vet21 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels16 gr
Eiwitten20 gr
Zout0.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Shiitake

Shiitake

Nu in seizoen
Groenten
Beukenzwam (Shimeji)

Beukenzwam (Shimeji)

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Nu in seizoen
Groenten
Oesterzwam

Oesterzwam

Nu in seizoen
Groenten
Shiitake

Shiitake

Nu in seizoen
Groenten
Beukenzwam (Shimeji)

Beukenzwam (Shimeji)

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Spaanse asperges

Spaanse asperges

300gr groenten p.p.

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

110gr groenten p.p.

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

375gr groenten p.p.

Meer recepten