| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 276 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 17 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 26 gr |
| Zout | 1.17 gr |
Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

375gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 ui |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 200 gram vegetarische reepjes of blokjes |
| 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram) |
| 1 teentje knoflook |
| 250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen |
Bereidingswijze
1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte boerenkool met varkenshaas
280gr groenten p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.





