Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine
200 gram vegetarische reepjes of blokjes
500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen

Bereidingswijze

1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
276 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
26 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
1167 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten