Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 225 kcal |
Vet | 8 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 14 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 20 gr |
Zout | 0.36 gr |
Geroerbakte boerenkool met varkenshaas

280gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 ui |
1 rode paprika |
400 g panklare gesneden boerenkool |
1 eetlepel olijfolie |
peper |
100 g varkenshaas |
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui.
2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes.
3. Verhit de olijfolie in een wok. Bak de ui en het vlees ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
5. Voeg de boerenkool in gedeelten toe aan de wok en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken. Voeg 50 ml water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden.
6. Snijd de varkenshaas in reepjes.
6. Schep de varkensreepjes, ui en paprika erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk!
Menusuggestie: Lekker met krielaardappeltjes.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Griekse broccoli
415gr groenten p.p.

Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.