Geroerbakte boerenkool met varkenshaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
1 rode paprika
400 g panklare gesneden boerenkool
1 eetlepel olijfolie
peper
100 g varkenshaas

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes.
3. Verhit de olijfolie in een wok. Bak de ui en het vlees ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. 
5. Voeg de boerenkool in gedeelten toe aan de wok en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken. Voeg 50 ml water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden.
6. Snijd de varkenshaas in reepjes. 
6. Schep de varkensreepjes, ui en paprika erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met krielaardappeltjes. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
225 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
360 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten