Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is ook wel bekend als cèpes of porcini. Het is een eetbare paddenstoel uit de boletenfamilie. Het is een echte delicatesse. De paddenstoel heeft een verfijnde, beetje nootachtige smaak. De hoed van de paddenstoel is bruin en het vruchtvlees is wit. De paddenstoel kan wel 25 cm groot worden. Eekhoorntjesbrood wordt niet gekweekt en groeit dus alleen in de vrije natuur. Eekhoorntjesbrood kun je ook in gedroogde vorm gebruiken.

Ook wel genoemd:

Eekhoorntjesbrood
Cepes
Porcini
Paddenstoel

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Zelf eekhoorntjesbrood drogen doe je zo:

  1. Leg de plakjes op bakpapier of op een rooster.
  2. Schuif de plakjes in de oven op 50°C. Zet de deur op een kier met een theedoek ertussen, zodat het vocht kan ontsnappen.
  3. Ze zijn klaar als ze droog zijn, maar nog elastisch aanvoelen. Dit duurt ongeveer 8 uur.
  4. Voor gebruik kun je gedroogd eekhoorntjesbrood laten wellen in warm water of bouillon.

Gebruik gedroogd eekhoorntjesbrood voor een vegetarische bouillon of voor in risotto en pasta. De smaak is heel intens.

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Eekhoorntjesbrood schoonmaken

Borstel zand en vuil eraf met een borsteltje of keukenpapiertje. Wassen is niet nodig.

Informatie

Eekhoorntjesbrood kopen

Teelt en seizoen 

Tip

Eekhoorntjesbrood smaak

Recepten met Eekhoorntjesbrood

Meer recepten
Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

330gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie75 kj (18 kcal)
Vet totaal0.5 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.5 gr
Koolhydraten0.4 gr
waarvan suikers0.2 gr
Voedingsvezel1.5 gr
Eiwit2.3 gr
Zout0.01 mg
Vitamine B10.07 mg
Vitamine B20.3 mg
Nicotinezuur4 mg
Vitamine B60.12 mg
Folaat equivalenten44 mcg
Vitamine C4 mg
Vitamine E0.1 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Nu in seizoen
Groenten
Koningsoesterzwam (Eryngii)

Koningsoesterzwam (Eryngii)

Nu in seizoen
Groenten
Weidekringzwam

Weidekringzwam

Nu in seizoen
Groenten
Japanse Bundelzwam (Nameko)

Japanse Bundelzwam (Nameko)

Nu in seizoen
Groenten
Koningsoesterzwam (Eryngii)

Koningsoesterzwam (Eryngii)

Nu in seizoen
Groenten
Weidekringzwam

Weidekringzwam

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit