


Japanse Bundelzwam (Nameko)



De Japanse bundelzwam is zoet, nootachtig van smaak en zeer knapperig. De hoed plakt een beetje, maar dit verdwijnt bij de bereiding. De naam dankt de paddenstoel aan de groeivorm: in een bundel. De Bundelzwam heeft een duidelijke voorkeur voor beukenhout.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De hoed plakt een beetje, maar dit verdwijnt bij de bereiding.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Japanse bundelzwam schoonmaken
Veeg de Japanse bundelzwam met een vochtig keukenpapiertje schoon.
Informatie
Teelt
Tip
Japanse bundelzwam smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec