


Judasoor



Judasoor heeft weinig geur en smaak. Maar judasoor neemt de smaak goed op waarin het wordt bereid. De naam wordt wel verklaard uit de overlevering dat Judas zich aan een vlier had opgehangen nadat hij Jezus verraden had. Ook lijkt het zwammetje op een oor.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Judasoor krijgt meer smaak door het te blancheren in bouillon met minder zout. Het neemt de smaak erg goed op waarin het wordt bereid.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Judasoor schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Tip
Judasoor smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec