


Eikhaas (Maitake)



De eikhaas wordt ook wel Maitake genoemd. De naam Maitake komt van het Japanse woord ‘mai’ (dansen) en take (paddenstoel), ofwel “de dansende” paddenstoel. De paddenstoel verschilt erg in kleur van puur wit tot bruingrijs. De hoeden overlappen elkaar als een berg bladeren en geven een effect van dansende vlinders.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De eikhaas hoeft niet per se in een gerecht te worden verwerkt. De eikhaas kan prima los gegeten worden.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Eikhaas (Maitake) schoonmaken
Je maakt de eikhaas droog schoon. Gebruik hiervoor een champignonborsteltje of keukenpapiertje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Teelt
Tip
Eikhaas (Maitake) smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec