Spaanse asperges

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olijfolie
stukje Spaanse peper
3 eieren
3 takjes peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
600 gram asperges
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
4. Snijd het stukje Spaanse peper in reepjes.
5. Was de peterselie en knip het klein.
6. Fruit de knoflook en de Spaanse peper in de olie zacht.
7. Bak de tomatenpuree kort mee.
8. Voeg de peterselie en toe en roer er 4 eetlepels water door.
9. Klop de eieren los en roer ze door het mengsel in de pan.
10. Laat de eieren al roerend net gaar worden.
11. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en schep het eimengsel er op.

Menusuggestie: Lekker met een tartaartje en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
198 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
402 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten