Asperges met amandelkruimels

Ga naar:

Boodschappenlijst

handje gepelde amandelen
1 sneetje bruinbrood
600 gram asperges
1 theelepel balsamicoazijn
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
4. Hak de amandelen klein.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
6. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie Lekker met gekookte eieren en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
197 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
270 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!