| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 197 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 15 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.27 gr |
Asperges met amandelkruimels

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 handje | gepelde amandelen |
| 1 sneetje | bruinbrood |
| 600 gram | asperges |
| 1 theelepel | balsamicoazijn |
| 1 eetlepel | vloeibare margarine |
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim water 8 - 10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
- Hak de amandelen klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
- Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
- Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.
Menusuggestie: Lekker met gekookte eieren en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Ook lekker!
Meer recepten
Asperges met lenteboter
400gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Aspergesalade met garnalen
265gr groenten p.p.
