Asperges met lenteboter

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 blaadjes spinazie
750 gram asperges
50 gram diepvries doperwtjes
10 gram halfvolle ongezouten boter
citroensap

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.

Menusuggestie: Lekker met pecannoten en (nieuwe) aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
84 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
61 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!