Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 84 kcal |
Vet | 2 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 11 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezels | 4 gr |
Eiwitten | 4 gr |
Zout | 0.06 gr |
Asperges met lenteboter

400gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
10 blaadjes spinazie |
750 gram asperges |
50 gram diepvries doperwtjes |
10 gram halfvolle ongezouten boter |
citroensap |
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
3. Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
4. Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
5. Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
6. Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
7. Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
8. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.
Menusuggestie: Lekker met pecannoten en (nieuwe) aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aspergesalade met garnalen
265gr groenten p.p.

Asperges met amandelkruimels
300gr groenten p.p.

Aspergesalade met waterkers
265gr groenten p.p.