Aspergesalade met waterkers

Ga naar:

Boodschappenlijst

ca. 25 gram waterkers
1 theelepel honing
1 ei
500 gram asperges
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges en het ei in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
2. Pel het ei en hak het klein.
3. Maak van het gehakte ei met de azijn, de honing, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een saus.
4. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
5. Was de waterkers. Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges er op.

Menusuggestie: Lekker met fijngehakte walnoten en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
133 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.24 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten