| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 133 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 9 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.24 gr |
Aspergesalade met waterkers

265gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| ca. 25 gram | waterkers |
| 1 theelepel | honing |
| 1 | ei |
| 500 gram | asperges |
| 1 theelepel | mosterd |
| 1 eetlepel | azijn |
| 1 eetlepel | olie |
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges en het ei in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Pel het ei en hak het klein.
- Maak van het gehakte ei met de azijn, de honing, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een saus.
- Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
- Was de waterkers. Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges er op.
Menusuggestie: Lekker met fijngehakte walnoten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aspergesalade met garnalen
265gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Oosters roergebakken asperges met peultjes
335gr groenten p.p.

