Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 203 kcal |
Vet | 11 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 17 gr |
Zout | 1.82 gr |
Aspergesalade met garnalen

265gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
½ | sjalotje |
6 sprieten | bieslook |
2 eetlepels | olijfolie |
500 gram | asperges |
4 takjes | (platte) peterselie |
150 gram | gepelde garnalen |
1 eetlepel | citroensap |
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
- Kook de asperges in ruim water 10 - 12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
- Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper.
- Schep er de garnalen erdoor.
- Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.
Menusuggestie: Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Oosters roergebakken asperges met peultjes
335gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Spaghetti met asperges, courgette en ham
265gr groenten p.p.