Aspergesalade met garnalen

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ sjalotje
6 sprieten bieslook
2 eetlepels olijfolie
500 gram asperges
4 takjes (platte) peterselie
150 gram gepelde garnalen
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
2. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
3. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
4. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
5. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper.
6. Schep er de garnalen erdoor.
7. Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.

Menusuggestie: Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
203 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
17 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
1815 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!