


Schapevoetje (Gele stekelzwam)



Schapevoetje is stevig en smakelijk. Qua smaak is het schapevoetje licht peperachtig. De Gele Stekelzwam of het Schapevoetje is een wilde paddenstoel. Deze paddenstoel dankt zijn naam aan het feit dat zich onder de hoed geen lamellen bevinden, maar kleine zachte stekeltjes.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Schapevoetje (Gele Stekelzwam) schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Tip
Schapevoetje (Gele Stekelzwam) smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec