Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Groene kool met mosterd en room

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Groene kool met mosterd en room

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 theelepel mosterd
2 eetlepels kookroom light
1 eetlepel olie
½ groene kool (ca. 500 gram)

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan.
3. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht.
4. Bak de mosterd kort mee.
5. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie132 kcal
Vet9 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten6 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten3 gr
Zout0.15 gr

Ook lekker!

Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten

Stamppot groene kool met spicy noten

275gr groenten p.p.

Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes

Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes

325gr groenten p.p.

Gevulde savooiekoolpakketjes

Gevulde savooiekoolpakketjes

215gr groenten p.p.

Meer recepten