Groene kool met mosterd en room

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel mosterd
2 eetlepels kookroom light
1 eetlepel olie
½ groene kool (ca. 500 gram)

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan.
3. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht.
4. Bak de mosterd kort mee.
5. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
132 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
149 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!