| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 82 kcal |
| Vet | 4 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.44 gr |
Warme koolsalade

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram spitskool |
| 2 plakjes ontbijtspek |
| 5 jeneverbessen |
| azijn |
Bereidingswijze
1. Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig. Kneus de jeneverbessen.
2. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
3. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
4. Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.
5. Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper en wat azijn. Schep de spekkruimels erdoor.
Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
360gr groenten p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Paksoi met zwarte boontjes
250gr groenten p.p.
