Warme koolsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram spitskool
2 plakjes ontbijtspek
5 jeneverbessen
(wijn)azijn

Bereidingswijze

1. Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig. Kneus de jeneverbessen.
2. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
3. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.
4. Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.
5. Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper en wat azijn. Schep de spekkruimels erdoor.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
82 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
437 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!