| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 138 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 14 gr |
| waarvan suikers | 13 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.18 gr |
Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepel halfvolle yoghurt |
| 2 bosuitjes |
| stuk savooiekool (ca. 400 gram) |
| azijn |
| 1 sinaasappel |
| 1 eetlepel slasaus (25% olie) |
Bereidingswijze
1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
2. Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
3. Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
4. Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
5. Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
7. Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.
Menusuggestie: Lekker met een linzen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Witte koolsalade
200gr groenten p.p.

Gevulde savooiekoolpakketjes
215gr groenten p.p.

Indiase curry met witte kool en kalkoen
230gr groenten p.p.


