Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepel halfvolle yoghurt
2 bosuitjes
stuk savooiekool (ca. 400 gram)
azijn
1 sinaasappel
1 eetlepel slasaus (25% olie)

Bereidingswijze

1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
2. Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
3. Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
4. Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
5. Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
7. Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.

Menusuggestie: Lekker met een linzen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
138 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
179 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten