



Witte kool




Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak. Je kunt er dus eindeloos mee variëren. Wat ook interessant is: het is nooit duur. Je kunt witte kool het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: 7 - 10 minuten
Magnetron: 7 - 12 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Witte kool schoonmaken
Zijn de buitenste bladeren beschadigd? Verwijder deze zo nodig.
Snijd de kool in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten onder de kraan en snijd die vervolgens in repen.
Informatie
Zelf witte kool kweken
Hoeveel weegt witte kool?
Teelt en seizoen
Tip
Witte kool smaak
Recepten met Witte kool
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 124 kj (30 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 4 gr |
waarvan suikers | 4 gr |
Voedingsvezel | 2.8 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.15 mg |
Folaat equivalenten | 30 mcg |
Vitamine C | 29 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec