Bruine bonenschotel met pittige witte kool

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 dunne prei
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
250 gram gesneden witte kool
goulash- of hacheekruiden zonder zout
1 groot blik of grote pot bruine bonen
1 blik tomatenblokjes zonder zout (250 gram)

Bereidingswijze

Een heerlijk gerecht voor winterse dagen. Deze bruine bonenschotel in tomatensaus zet je in een handomdraai oop tafel. De witte kool geeft het geheel een lekkere pittige bite.

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
  4. Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
  7. Serveer de groente erbij.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
485 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
1.6 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten