Witte koolsalade met sinaasappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 g gesneden witte kool
2 - 3 theelepels kerriepoeder
2 sinaasappels
peper
2 theelepels gemberpoeder
1 dl bronwater met sinaasappelsmaak
1 eetlepel vloeibare margarine
1/2 kleine ui

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Verhit de margarine in een pan en bak de ui even mee. Voeg de kool toe. Doe de gemberpoeder en kerriepoeder ook in de pan. Schep goed om. Voeg het bronwater met sinaasappelsmaak toe en laat de kool met het deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar smoren.
3. Snijd intussen de sinaasappel met een scherp mesje dik als een appel. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Schep de partjes sinaasappel ongeveer 3 minuten voor het eind van de smoortijd door de kool.
4. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
19 gram
Zout
40 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten