



Zuurkool




De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Zuurkool begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd. De rest wordt in fijne reepjes gesneden. De gesneden witte kool wordt licht gezouten. Zuurkool is verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. Je kunt voorverpakte zuurkool het beste koel en donker bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken.
Je kunt zuurkool koken. Of stoven met een beetje water en een klontje zachte margarine.
Bereidingstijden
Koken: ca. 25 minuten
Magnetron: 10 - 15 minuten
Smoren: 8 - 10 minuten
Zuurkool schoonmaken
Je hoeft niks schoon te maken aan zuurkool. Zuurkool is meteen klaar voor gebruik.
Informatie
Teelt en seizoen
Zuurkool smaak
Zuurkool weetje
Recepten met Zuurkool
Meer recepten
Elzasser zuurkool met kip en druiven
180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Zuurkool met witte bonen
320gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 55 kj (13 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 0.6 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 3.2 gr |
Eiwit | 1.1 gr |
Zout | 1.5 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.13 mg |
Folaat equivalenten | 9 mcg |
Vitamine C | 25 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec