Zuurkool met witte bonen

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 stuks jeneverbessen
1 kleine groene paprika
1 ui
1 stuk laurierblad
1 eetlepel vloeibare margarine
1 blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
400 gram zuurkool

Bereidingswijze

1. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
2. Fruit de ui in de margarine glazig.
3. Smoor de paprika enkele minuten mee.
4. Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en 50 ml water en smoor dit 10 minuten.
5. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
6. Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
7. Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
408 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
23 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
51 gram
Vezels
26 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
1521 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten