| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 408 kcal | 
| Vet | 7 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 51 gr | 
| waarvan suikers | 6 gr | 
| Voedingsvezels | 26 gr | 
| Eiwitten | 23 gr | 
| Zout | 1.52 gr | 
Zuurkool met witte bonen

320gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 4 stuks jeneverbessen | 
| 1 kleine groene paprika | 
| 1 ui | 
| 1 stuk laurierblad | 
| 1 eetlepel vloeibare margarine | 
| 1 blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram) | 
| 400 gram zuurkool | 
Bereidingswijze
1. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
 2. Fruit de ui in de margarine glazig.
 3. Smoor de paprika enkele minuten mee.
 4. Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en 50 ml water en smoor dit 10 minuten.
 5. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
 6. Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
 7. Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!




