Elzasser zuurkool met kip en druiven

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 g ontbeend kippendijvlees
300 g zuurkool
125 g witte pitloze druiven
1 kleine ui
1/2 eetlepel grove mosterd
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel laurierpoeder of 1 laurierblaadje
1 eetlepel vloeibare margarine (ongezouten)
1/2 dl bouillon met minder zout
peper

Bereidingswijze

1. Snijd de kip in reepjes of blokjes. 
2. Verhit de margarine in een braadpan. Roerbak hierin de kip rondom gaar en bruin.
3. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
4. Roer de mosterd, kruidnagel, laurierpoeder en vers gemalen peper door de kip in de pan. Leg de uiringen op de kip. Leg hier de zuurkool met de witte druiven op. Voeg de bouillon toe en stoof dit alles ca. 60 minuten. Breng eventueel op smaak met nog wat vers gemalen peper.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
355 kcal
Vet
21 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
2720 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!