| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 355 kcal |
| Vet | 21 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 16 gr |
| waarvan suikers | 12 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 21 gr |
| Zout | 2.72 gr |
Elzasser zuurkool met kip en druiven

180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 gram | ontbeend kippendijvlees |
| 300 gram | zuurkool |
| 125 gram | witte pitloze druiven |
| 1 | kleine ui |
| 1/2 eetlepel | grove mosterd |
| 1/2 theelepel | kruidnagelpoeder |
| 1/2 theelepel | laurierpoeder of 1 laurierblaadje |
| 1 eetlepel | vloeibare margarine (ongezouten) |
| 1/2 dl | bouillon met minder zout peper |
Bereidingswijze
- Snijd de kip in reepjes of blokjes.
- Verhit de margarine in een braadpan. Roerbak hierin de kip rondom gaar en bruin.
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
- Roer de mosterd, kruidnagel, laurierpoeder en vers gemalen peper door de kip in de pan. Leg de uiringen op de kip. Leg hier de zuurkool met de witte druiven op. Voeg de bouillon toe en stoof dit alles ca. 60 minuten. Breng eventueel op smaak met nog wat vers gemalen peper.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Chinese kool met kip
350gr groenten p.p.

Italiaanse salade met gegrilde zoete ui
265gr groenten p.p.

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s
255gr groenten p.p.


