Pannenkoeken gevuld met fruit
Per Persoon
100 gram fruit
Boodschappenlijst
75 gram volkorenmeel
1 ei
200 ml halfvolle melk
½ eetlepel vloeibare margarine
200 gram gemengd seizoensfruit
2 eetlepels roomkaas light
Bereidingswijze
Ideaal om mee te nemen naar school of je werk als lekkere verantwoorde lunch, deze heerlijke volkoren pannekoeken met fruit. Vul de pannekoek lekker met fruit van het seizoen!
- Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
- Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ½ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen.
- Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 1 pannenkoek.
- Maak het fruit schoon en snijd het klein.
- Bestrijk de pannenkoeken met de roomkaas, verdeel het fruit in het midden van de pannenkoek en rol hem op.
- Om mee te nemen: bestrijk de pannenkoeken met roomkaas, rol op en verpak in plasticfolie. Neem het fruit mee in een plastic bakje.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon