Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pannenkoeken gevuld met fruit

Lunch
Nagerecht
2 pers
10 - 20 min
Pannenkoeken gevuld met fruit
Met seizoensproducten

100gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

75 gram volkorenmeel
1 ei
200 ml halfvolle melk
½ eetlepel vloeibare margarine
200 gram gemengd seizoensfruit
2 eetlepels roomkaas light

Bereidingswijze

Ideaal om mee te nemen naar school of je werk als lekkere verantwoorde lunch, deze heerlijke volkoren pannekoeken met fruit. Vul de pannekoek lekker met fruit van het seizoen!

  1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.
  2. Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ½ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen.
  3. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt). Bak op deze manier nog 1 pannenkoek.
  4. Maak het fruit schoon en snijd het klein.
  5. Bestrijk de pannenkoeken met de roomkaas, verdeel het fruit in het midden van de pannenkoek en rol hem op.
  6. Om mee te nemen: bestrijk de pannenkoeken met roomkaas, rol op en verpak in plasticfolie. Neem het fruit mee in een plastic bakje.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie305 kcal
Vet8 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten40 gr
waarvan suikers15 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten15 gr
Zout0.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Kiwi

Kiwi

Fruit
Fruitschaal
Aardbei

Aardbei

Nu in seizoen
Fruit
Banaan

Banaan

Fruit
Koel & donker
Sharonfruit (kaki)

Sharonfruit (kaki)

Fruit
Koelkast
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Druiven

Druiven

Fruit
Koelkast
Kiwi

Kiwi

Fruit
Fruitschaal
Aardbei

Aardbei

Nu in seizoen
Fruit
Banaan

Banaan

Fruit
Koel & donker
Sharonfruit (kaki)

Sharonfruit (kaki)

Fruit
Koelkast
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Mandarijn

Mandarijn

Fruit
Koel & donker
Druiven

Druiven

Fruit
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Fruitsalade met kaki (sharonfruit), kiwi en banaan

Fruitsalade met kaki (sharonfruit), kiwi en banaan

170gr fruit p.p.

Kiwifruitcompote met kwark

Kiwifruitcompote met kwark

305gr fruit p.p.

Meloen gevuld met fruitsalade

Meloen gevuld met fruitsalade

460gr fruit p.p.

Meer recepten