


Sharonfruit (kaki)



Sharonfruit lijkt op een vierkante tomaat. De naam komt van het dal in Israël waar deze vruchten worden gekweekt. Sharon is een merknaam en kaki de vruchtensoort waartoe hij behoort. Kaki is dus net zo’n verzamelnaam als appel of peer. De smaak is erg zoet en heeft iets weg van abrikozen. Je eet de sharonfruit gewoon zo uit het vuistje, met of zonder schil.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de sharonfruit, eet hem als een appel (met of zonder schil) of halveer de vrucht en lepel hem uit.
Bereidingstijden
Geen, je eet de vrucht doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Sharonfruit (Kaki) smaak
Recepten met Sharonfruit (kaki)
Meer recepten
Fruitsalade met kaki (sharonfruit), kiwi en banaan
170gr fruit p.p.

Pannenkoeken gevuld met fruit
100gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 329 kj (77 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 18.6 gr |
waarvan suikers | 18.6 gr |
Voedingsvezel | 0.5 gr |
Eiwit | 0.5 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 82 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 7 mcg |
Vitamine C | 16 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec