


Lychee



De lychee is een exotische vrucht ter grootte van een kleine pruim. Lychees kunnen zo uit het vuistje worden gegeten. De brosse, roze schil rond het witte vruchtvlees is makkelijk met je vingers te verwijderen. De vrucht is zoet en sappig en het aroma kruidig. In de vrucht zit een pit, die kun je niet eten. Je kunt lychees het beste op een koele plek bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De lychee, de Engelse verbastering van Litchi, is perfect om zo uit het vuistje te eten. Tip: druk met twee duimen op het midden, zo breekt de schil open. Pel de vrucht, met je vingers, en verwijder de (niet eetbare!) pit.
Lychee schoonmaken
Je hoeft de lychee niet te wassen. Druk met twee duimen op het midden, zodat de schil openbreekt. Pel de vrucht en verwijder de langwerpige, glimmende pit. Die is niet eetbaar.
Informatie
Portiegrootte
Tip
Lychee smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 306 kj (72 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 16.1 gr |
waarvan suikers | 16.1 gr |
Voedingsvezel | 1 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.9 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Vitamine C | 23 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec