


Ramboetan



Ramboetans (rambutans) lijken op lychees. Ramboetans zijn ook klein en rond. De vrucht is meestal rood of lichtbruin van kleur met wit vruchtvlees. Het verschil zit ‘m in de buitenkant. De schil van de lychee is bobbelig. De schil van ramboetan heeft zachte, lange haren. De naam van de ramboetan komt van het Maleise ramboet, wat ‘haar’ betekent.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De schil is niet eetbaar. De schil kun je makkelijk met de hand verwijderen. Snijd vervolgens de vrucht open en verwijder de pit.
Bereidingstijden
Geen, je eet de vrucht doorgaans rauw.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Ramboetan smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 306 kj (72 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 16.1 gr |
waarvan suikers | 16.1 gr |
Voedingsvezel | 1 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.9 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Vitamine C | 23 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec