


Passievrucht



De vrucht dankt zijn naam aan de passiebloem die de passie van Christus zou symboliseren. De “gele passievrucht” wordt ook wel maracuja genoemd. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad. De schil is niet eetbaar. Binnenin zit zachtgeel vruchtvlees met eetbare pitjes. Het vruchtvlees heeft een fris zoete smaak.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Halveer de vrucht en lepel deze uit. De donkerpaarse schil kun je niet eten, de pitten wel.
Je kunt de vrucht zo uit de hand eten, maar ook verder verwerken in bijvoorbeeld salades.
Passievrucht schoonmaken
Halveer de vrucht en lepel deze uit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Passievrucht smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 221 kj (52 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 5.7 gr |
waarvan suikers | 5.7 gr |
Voedingsvezel | 3.3 gr |
Eiwit | 2.6 gr |
Zout | 0.05 mg |
Retinol act. equivalent | 63 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.12 mg |
Nicotinezuur | 1.5 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine E | 0.5 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec